افتادن دندان شیری در چهار پنج سالگی

از آنجایی که این روزها والدین به رشد کودک اهمیت زیادی می دهند و حتی رشد قد و زمان بلوغ کودک، برای والدین مهم و قابل بررسی تلقی می شود، مسلما در مورد زمان مناسب افتادن دندان های شیری و رویش دندان دائمی هم سوالاتی وجود دارد و حتی ممکن است والدین احساس کنند که دندان شیری زودتر یا دیرتر از موقع لق شده است.

بیشتر والدین دنبال این هستند که آیا باید کار خاصی انجام داد؟ برخی از والدین هم نگران مسائلی مانند بلوغ زودرس و مشکلات رشدی هستند. برخی دیگر از والدین هم نگران زود پوسیده شدن دندان های رویش کرده هستند. در این مطلب می خواهیم به پاسخ این موارد بپردازیم و در مورد افتادن دندان شیری در چهار پنج سالگی صحبت کنیم.

اولین دندان هایی که می افتند

دندان های قدامی فک پایین اولین دندان هایی هستند که می افتند . در ناحیه قدام فک پایین جوانه دندان دائمی در پشت دندان شیری قرار دارد برای همین ممکن است در ابتدای رویش والدین فکر کنند که چرا دندان دائمی در پشت شیری رویش کرده و اصطلاحا کج است ولی این حالت طبیعی است و با افتادن دندان شیری مسیر رویش باز می شود و دندان دائمی در جای صحیح خود قرار می گیرد.

زمان مناسب افتادن دندان ها 

زمان افتادن دندان شیری قدام پایین در سن شش الی هفت سالگی است ولی برای افتادن دندان های شیری ما یک محدوده سنی طبیعی در نظر می گیریم برای همین اگر دندان شیری قدام فک پایین کودک در سن پنج و نیم سالگی یا هفت و نیم سالگی هم بیفتد جای نگرانی نیست.

مسائل ژنتیک و رشد کودک در زمان افتادن دندان های شیری هم تاثیر می گذارد برای همین ما یک سن دندانی برای کودک قائل هستیم که ممکن است با سن فیزیولوژیک چندماه اختلاف داشته باشد.

ولی اگر دندان های شیری کودک خیلی زودتر از این سن طبیعی بیفتد مثلا در سه یا چهار سالگی دندان ها شروع به افتادن کنند حتما باید با دندانپزشک متخصص کودکان مشورت کنید و حتی شاید لازم باشد کودک از نظر پزشکی بررسی شود.

این که دندان کودک هرچه دیرتر در بیاید کمتر پوسیده می شود تصور غلطی است و پوسیده شدن یا نشدن دندان دائمی در هر سنی که رویش کند به عواملی مانند تغذیه و بهداشت دهان بستگی دارد.

برای لق شدن و افتادن دندان های قدامی پایین محدوده سنی پنج و نیم تا هفت و نیم سالگی طبیعی در نظر گرفته می شود و برای دندان های عقبی محدوده سنی بین ده الی دوازده سالگی طبیعی است.

اگر کودکی بعد از ۱۲ سالگی هنوز دندان های شیری زیادی در دهانش وجود داشت حتما باید به دندانپزشک متخصص کودکان مراجعه کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

جدیدترین مطالب سایت
فهرست