دیرافتادن دندان شیری کودک چه دلایلی دارد؟

در ابتدا باید راجع به زمان صحیح افتادن دندان های شیری صحبت کنیم. یادآوری این نکته ضروری است که رویش دندان های دائمی و افتادن دندان های شیری یک محدوده زمانی دارد و ممکن است تفاوت هایی در کودکان مختلف در این زمینه دیده شود. بنابراین اگر دندان شیری کودک شما اندکی زودتر یا دیرتر از سایر کودکان هم سن اش لق شد نگران نشوید.

محدوده سنی نرمال برای لق شدن دندان های شیری قدامی بین پنج و نیم تا ۷ سالگی و برای دندان های شیری خلفی ده الی دوازده سالگی می باشد.

ولی اگر کودکی در سنین مشخصی که گفته شد دندان شیری اش لق نشد و نیفتاد حتما باید توسط دندانپزشک متخصص کودکان معاینه شود .

اول از همه باید دندان های کودک با یک عکس رادیوگرافی بررسی شود گاهی ممکن است جوانه بعضی از دندان های دائمی اصلا وجود نداشته باشد.

در شرایطی که افتادن دندان های شیری کودک تاخیر داشته است حتما باید آزمایش خون جهت بررسی وضعیت سلامت کودک به خصوص برای تیروئید انجام شود‌.

در بعضی از سندرم های خاص و بیماری های ژنتیک نیز ممکن است دیر افتادن دندان های شیری مشاهده شود و در صورتی که کودک دچار بیماری های خاص باشد می تواند دیر افتادن دندان های شیری را تجربه کند.

در برخی موارد هم ممکن است همه چیز طبیعی باشد و حتی دندان شیری لق باشد ولی به دلیل احتیاط کودک برای گاز زدن غذاها با آن دندان لق شده، دندان تا مدتها لق باقی بماند یا حتی با وجود رویش دندان دائمی جایگزینش هنوز به طور لق در دهان وجود داشته باشد که در این شرایط ممکن است نیاز به کشیدن دندان شیری باشد.

در نهایت توصیه می شود اگر دندان شیری در سنی که باید این اتفاق بیفتد نیفتاد کودک توسط دندانپزشک متخصص کودکان معاینه شود تا علت این مساله مشخص شود‌

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

جدیدترین مطالب سایت
فهرست