تفاوت سدیشن و بیهوشی برای درمان دندان های کودک چیست؟

کودکان روحیات مختلفی دارند. ممکن است برخی از کودکان به دلایل متعددی قادر به تحمل درمان دندانپزشکی نباشند و همکاری با دندانپزشک نداشته باشند.

کودکان کم سن، کودکانی که کارهای دندانپزشکی زیاد و پیچیده دارند، کودکانی که دچار اضطراب یا ترس شدید از دندانپزشکی هستند، کودکان بیش فعال، کودکان دچار اتیسم، کودکان دارای معلولیت های ذهنی و جسمی از شایعترین مواردی هستند که ممکن است قادر به همکاری با دندانپزشک نباشند. در این شرایط دندانپزشک متخصص کودکان درمان دندان های کودک را در شرایط بیهوشی یا آرامبخشی انجام می دهد. گاهی ممکن است کودکی جزو هیچکدام از موارد بالا نباشد مثلا کودک ده ساله است و سن او کم نیست چند سال قبل هم تجربه دندانپزشکی داشته است ولی الان مقاومت شدیدی دارد و با وجود دندانهای پوسیده با دندانپزشک همکاری نمی کند، در چنین شرایطی درست است که سن کودک کم نیست ولی باز هم بهتر است در شرایط آرامبخشی یا بیهوشی برای او کار دندانپزشکی انجام شود.

والدین ممکن است ترس و نگرانی شدیدی داشته باشند که چه خطرهایی در آرامبخشی یا بیهوشی برای کودک آنها وجود دارد و یا تفاوت روشهای آرامبخشی و بیهوشی چیست؟

اول این که شما حق دارید که نگران باشید و این کاملا طبیعی است، زیرا این کار برای شما ناآشنا است و شاید این کلمات برای شما ایجاد نگرانی کند.ولی حتما با افراد متخصص در این زمینه مشورت کنید.
انجام درمان دندانپزشکی در شرایط بیهوشی یا آرامبخشی درمان های علمی و پذیرفته شده در سراسر دنیا هستند و اگر در مراکز معتبر و دارای تجهیزات کافی و با رعایت اصول علمی انجام شوند هیچ مشکلی برای کودک شما ایجاد نخواهد کرد. نگران نباشید تمام داروهای مورد نیاز برای این کار در کشور موجود است و دسترس مراکز معتبر قرار دارد و مشکلی از نظر وجود داروهای خوب در مراکز معتبر وجود ندارد.

کودک شما حدود یکساعت پس از اتمام کار ترخیص خواهد شد و نیازی به بستری ندارد.

سوال بسیاری از والدین این است که تفاوت آرامبخشی و بیهوشی چیست؟

اول از همه توجه داشته باشید که همه اسامی خواب کردن کودک، خواب شیرین، خواب ملایم اسامی خلاقانه آرامبخشی یا سدیشن هستند و نباید باعث گمراه شدن والدین شوند.

در هر دو این روش ها داروهای بیهوشی به کودک تزریق می شود . تزریق داروها به صورت داخل رگی (وریدی است) البته در کنار آن از گازهای تنفسی هم استفاده می شود. در روش بیهوشی لوله گذاری تنفسی وجود دارد ولی در روش آرامبخشی لوله گذاری تنفسی وجود ندارد.

اگر کار دندانپزشکی کودک مدت زمان کوتاهی نیاز دارد و اگر کودک دچار مشکلاتی نظیر لوزه بزرگ یا مشکلات تنفسی نیست و اگر کودک چاق نیست می توان از درمان در شرایط آرامبخشی استفاده کرد، در غیر این صورت بیهوشی انتخاب بهتری خواهد بود. شدیدا توصیه می شود که انتخاب روش صحیح درمان را به متخصص بیهوشی که قرار است برای کودک کار انجام دهد و دندانپزشک متخصص کودکان بسپارید و به آنها اعتماد کنید. در نهایت باید ذکر شود که هر کدام از این روش ها جایگاه و عملکردهای خاص خود را دارد و این تفکر که آرامبخشی درمان کم خطر تر یا بهتری نسبت به بیهوشی است به هیچ وجه صحیح نمی باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

جدیدترین مطالب سایت
فهرست