ترس والدین از دندانپزشکی

چند توصیه برای والدینی که از دندانپزشکی می ترسند و باید فرزندشان را به دندانپزشکی ببرند:

دندانپزشک متخصص کودکان(اطفال) خوب سراغ دارید؟

این روزها برای هرکاری حتی کوتاه کردن موی کودک به مراکز تخصصی و یا افرادی که مهارت و حوصله بیشتری در این زمینه دارند و یا برای کارکردن با کودکان آموزش دیده اند مراجعه می شود.

پس برای بردن فرزندتان به دندانپزشکی باید دقت زیادی داشته باشید و در انتخاب دندانپزشک مواردی را در نظر بگیرید.

در این مطلب ما قصد داریم در این زمینه شما را راهنمایی کرده و به نکات مهمی که اغلب به آن ها توجه نمی شود اشاره کنیم.

1 برای کارهای دندانپزشکی فرزندتان حتما به دندانپزشک متخصص کودکان (اطفال) مراجعه نمایید.

دندانپزشک متخصص کودکان بعد از گذراندن دوره شش ساله دندانپزشکی عمومی و پس از گذراندن آزمون های خاصی وارد دوره سه ساله تخصص دندانپزشکی کودکان می شود و در این دوره به طور اختصاصی مهارتهای انجام درمان دندانپزشکی برای کودکان را می آموزد.

برای یافتن یک دندانپزشک متخصص کودکان(اطفال)  خوب در هنگام جستجو در سایتها یا سایر منابع و یا مراجعه حضوری به مرکز درمانی به کلمه” متخصص” باید دقت شود.

این مساله حتی برای پزشکان و دندانپزشکان فعال در سایر رشته ها مانند پوست یا دندانپزشکی زیبایی یا ارتودنسی هم صدق می کند.

افراد متخصص هر رشته کلمه متخصص یا دارای بورد تخصصی در عنوان آنها قید شده است.

دلسا خانم خوش تيپ

چرا باید به متخصص دندانپزشکی کودکان(اطفال) مراجعه کنیم؟

دندانپزشک متخصص کودکان (اطفال) با توجه به مهارتهای خاصی که کسب کرده است درمانهای اصولی تری را با در نظر گرفتن مباحث روانشناسی کودکان به کودک شما ارایه می دهد و سعی بر این دارد که تجربیات دندانپزشکی کودک باعث ترس او از دندانپزشکی و باقی ماندن این ترس تا دوران بزرگسالی نشود.

علاوه بر این که در مطب دندانپزشک متخصص کودکان (اطفال) ابزار و وسایل خاصی که برای درمانهای دندان کودکان مناسب تر است وجود دارد که ممکن است در سایر مراکزی که تخصصی دندانپزشکی کودکان نیستند وجود نداشته باشد.

در مطب یک دندانپزشک متخصص کودکان (اطفال) فضای مطب به گونه ای طراحی شده است که مناسب کودکان باشد و وجود فضای کودکانه باعث کاهش ترس کودک در هنگام قرارگیری در محیط دندانپزشکی می شود.

 -2 ترسهای خود را به کودک انتقال ندهید و از بیان خاطرات خود جلوی کودک خودداری کنید.

حتی اگر شما در محیطی که کودک حضور دارد به فرد دیگری بگویید ” من خودم خیلی از دندانپزشکی می ترسم” امکان دارد کودک این جمله شما را بشنود و این تاثیر بسیار نامطلوبی روی کودک خواهد گذاشت.

شاید ترسهای فعلی شما هم به دلیل خاطرات ناخوشایند دندانپزشکی شما در دوران کودکی یا مطالبی که در دوره کودکی و نوجوانی راجع به دندانپزشکی شنیده اید باشد!

 -3 اگر فرزندتان در حین کار دندانپزشکی ترس و اضطراب زیاد داشت و همکاری نکرد اصلا نگران نباشید.

درمان های دندانپزشکی در شرایط بیهوشی عمومی یا آرامبخشی ترسناک نیستند به شرطی که در مراکز معتبر و توسط دندانپزشک متخصص کودکان (اطفال) و با حضور متخصص بیهوشی انجام شود.

امروزه در سراسر دنیا از درمانهای دندانپزشکی در شرایط بیهوشی عمومی یا آرامبخشی برای کودکان و حتی بزرگسالانی که از دندانپزشکی می ترسند و یا به هر دلیلی قادر به همکاری در محیط دندانپزشکی نیستند استفاده می شود.

دندانپزشک متخصص کودکان (اطفال) حتما در ابتدا وضعیت کودک را بررسی خواهد کرد و برای جلب همکاری او در محیط مطب دندانپزشکی تلاش خواهد کرد و در صورتی که تشخیص دهد که فشار زیادی به کودک وارد خواهد شد در مراکز معتبر دارای تجهیزات کافی و در حضور متخصص بیهوشی درمانهای کودک را با کیفیت مطلوب در شرایط بیهوشی عمومی یا آرامبخشی انجام خواهد داد.

 -4 والدینی که مایل نیستند فرزندشان به خاطر درمان دندانپزشکی بیهوش شود چه کار باید بکنند؟

دقت کنید تبلیغاتی که در آنها تاکید می شود که درمان دندانپزشکی کودک حتی کودکان خردسال در هر شرایطی بدون بیهوشی انجام خواهد شد تبلیغات فریبنده ای هستند و اغلب توسط افرادی که متخصص دندانپزشکی کودکان(اطفال) نیستند انجام می شود.

اگر اصرار کنید و کار دندانپزشکی برای کودکی که همکاری نمی کند با فشار و زور انجام شود احتمال حوادث حین کار مانند برخورد وسایل دندانپزشکی به لپ و زبان و صورت کودک و ایجاد پارگی و آسیب بسیار بالاست.

هم چنین کودک ممکن است این فشار را یک نوع حمله به خود تلقی کند و دچار مشکلات جسمی ناشی از استرس شدید شود.

در کنار این ها خاطرات بد این تجربه دندانپزشکی برای کودک در جلسات بعد مراجعه و یا تا دوران بزرگسالی باقی خواهد ماند.

والدین گرامی توجه داشته باشند که خطرات درمان های دندانپزشکی تحت بیهوشی عمومی یا آرامبخشی در یک مرکز مطمن و تحت نظر متخصص بیهوشی و دندانپزشک متخصص کودکان (اطفال) بسیار کمتر از یک درمان با فشار و تنش و همراه با بی قراری و گریه شدید کودک در مطب دندانپزشکی می باشد.

 -5 برای انتخاب دندانپزشک متخصص کودکان (اطفال) خوب تحقیق و پرس و جو و مطالعه کنید ولی بعد از انتخاب به او اعتماد کامل داشته باشید.

این حق شماست که برای انتخاب دندانپزشک متخصص کودکان(اطفال) خوب حساسیت به خرج دهید و با تحقیق و پرس و جو وی را انتخاب کنید.

حتی شما این حق را دارید که کودک را برای معاینه نزد دو دندانپزشک متخصص کودکان (اطفال) مختلف ببرید و ببینید کودک با کدام یک راحت تر است و یا کدام مرکز درمانی را بیشتر دوست دارد و خودتان با پرسنل کدام مرکز و با کدام دندانپزشک متخصص کودکان (اطفال) ارتباط بهتری برقرار می کنید وشاید بخواهید سیستم کاری و نظم و مسیر رفت و آمد و بسیاری از موارد دیگر را در نظر بگیرید.

ولی بعد از این که فرد مورد نظر را برای درمان دندان های فرزندنتان انتخاب کردید باید به وی اعتماد کنید و آرامش داشته باشید زیرا آرامش و اعتماد شما نسبت مستقیم با آرامش و همکاری کودک شما دارد.

یک دندانپزشک متخصص کودکان (اطفال) خوب ابتدا درمانهای مورد نیاز کودک را به شما توضیح می دهد و در صورت لزوم رادیوگرافی ها (عکس های دندان) مناسب برای کودک شما تجویز می شود و در صورت موافقت شما انجام درمان ها شروع خواهد شد.

با حفظ آرامش خود و در نظر گرفتن موارد فوق می توانید یک تجربه خوب از دندانپزشکی فرزندنتان خلق کنید.

در مطب دندانپزشکی از کودکتان عکس یادگاری بگیرید و چند سال بعد با لذت به آن نگاه کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

جدیدترین مطالب سایت
فهرست