مراقبت از دندان های شیری و دائمی کودکان

چه کار کنم که دندان های فرزندم پوسیده نشود؟

وقتی دندان کودک شما دچار پوسیدگی شود ممکن است نیازمند درمان های پیچیده از قبیل عصب کشی، روکش و ترمیم دندان ها باشد. پس بهتر این است که قبل از پوسیده شدن دندان ها به فکر جلوگیری از پوسیدگی باشید. در این مطلب می خواهیم کارهایی به شما یاد بدهیم که با رعایت آنها دندان های کودک شما سالم بمانند.

بعد از یکسالگی باید خوردن شیر شب متوقف شود.

بله! باید خوردن شیر شبانه را بعد از یکسالگی قطع کنید. خوردن شیرشب بعد از یکسالگی می تواند به طور ناگهانی باعث پوسیدگی تعداد زیادی از دندان ها شود. آن قدر پوسیدگی ها به سرعت اتفاق می افتند که ممکن است شما دچار این تصور اشتباه شوید که دندان ها پوسیده رویش کرده اند. ولی این طور نیست و به دلیل خوردن شیر شبانه که معمولا به تکرار انجام می شود دندان ها دچار پوسیدگی های وسیع می شوند، اشتباه نکنید شیرمادر یا شیر خشک فرقی ندارد. مهم عمل شیرخوردن شبانه است چه با شیرخشک باشد چه شیر مادر.

بیشتر والدین می گویند کودک ما نمی گذارد که شیر خوردن شب او را قطع کنیم. توجه کنید که این شما هستید که باید عادت های کودک را مدیریت کنید و او را از آسیب های جدی محافظت کنید.

مسواک زدن دندان ها

سن شروع مسواک زدن دندان های کودک کی است؟ مسواک زدن باید با رویش اولین دندان شیری شروع شود. با رویش اولین دندان باید با مسواک انگشتی و با رویش تعداد بیشتر دندانها باید با مسواک های معمولی دندان های کودک تمیز شوند. بهتر است خمیردندان از سن دو سالگی به بعد و به اندازه یک عدس کوچک (مقدار خیلی کم) روی مسواک گذاشته شود.

در کودکان زیر دو سال باید روی دندانها علاوه بر مسواک زدن با گاز مرطوب و یا یک حوله کوچک مرطوب به خصوص بعد از شیر خوردن تمیز شود. اگر کودک شما اصرار دارد که خودش مسواک بزند باهم قرار بگذارید که یکبار او و یکبار شما دندان هایش را مسواک بزنید.

اگر کودک شما در برابر مسواک زدن مقاومت دارد شما نباید تسلیم شوید، ولی کاملا توجه داشته باشید که لحن صحبت شما عصبانی تهدید آمیز و تهاجمی نباشد و حالت تنبیه نداشته باشد و بعد از هر بار مسواک زدن کودک تشویق شود. اگر شما با عکس العمل منفی کودک عقب نشینی کنید کودک این کار را با قدرت بیشتری ادامه خواهد داد که مانع از انجام مسواک زدن شود.

مواظب تغذیه کودک باشید

کودک را تا حد امکان با موادغذایی پوسیدگی زا مانند نوشابه ها، نوشیدنی های گازدار، چیپس ها و پفک ها آشنا نکنید و اگربا این مواد غذایی مضر آشنا شده است مصرف آنها را محدود کنید.

شیرینی ها و شکلات ها باید به صورت محدود مصرف شوند.

به خاطر داشته باشید آب میوه های صنعتی و شیرهای طعم دار صنعتی می توانند باعث پوسیده شدن دندان های کودک شما شوند.

میزان ویتامین D و کلسیم کودک را با انجام آزمایش بررسی کنید و در صورت کمبود آن با پزشک مشورت کنید.

به دندانپزشک متخصص کودکان برای انجام کارهای پیشگیری مراجعه کنید. دندانپزشک متخصص کودکان می تواند با انجام فلورایدتراپی های به موقع و با انجام فیشورسیلنت در صورت نیاز از دندان های کودک شما محافظت کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

جدیدترین مطالب سایت
فهرست