مروري بر هيپومينراليزاسيون دندان هاي مولر و انسيزور

مجله دانشكده دندان پزشكي اصفهان
پاييز 1390 | دوره 7 | شماره 3 | صفحه 344-354 .

مروري بر هيپومينراليزاسيون دندان هاي مولر و انسيزور: تشخيص، اتيولوژي و درمان
رمضاني جميله, ميركريمي مهكامه

چکیده:
مقدمه: از آن جا که انتخاب درمان براي دندان هاي دچار هيپوپلازي مولر انسيزور دشوار بوده است و ملاحظات خاصي را مي طلبد؛ هدف از اين مطالعه مروري، بررسي علل ايجاد کننده و معرفي راه هاي درماني ممکن در مواجهه با اين موارد مي باشد.
شرح مقاله: اين مطالعه با جستجو در مراجع در مراجع Iran Medex، Scopus، Google scholar، Pub Med طي سال هاي 1970-2010 با کليدواژه هاي مولر، انسيزور و مولر – انسيزور هيپومينراليزاسيون انجام گرديده و مقالات مرتبط با موضوع جمع آوري شده است.
يافته ها: هيپومينراليزاسيون دندان هاي مولر و انسيزور به معناي درگيري يک يا تعداد بيشتري مولر اول دايمي و اغلب حداقل يک دندان انسيزور است و داراي ماهيت جداگانه اي نسبت به ساير اختلالات مي باشد. فاکتورهاي مختلفي از قبيل آلوده کننده هاي محيطي، عوامل ژنتيک و مشکلات پزشکي مي توانند موجب بروز اين حالت گردند. درمان اين اختلال طيف وسيعي از درمان ها از درمان هاي پيش گيري از پوسيدگي تا روکش ها را در بر مي گيرد.
نتيجه گيري: از آن جايي که هيپوپلازي مولر انسيزور يک وضعيت مشخص و شايع کلينيکي است، کودکاني که با توجه به علت هاي احتمالي و بيماري هاي مکرر در طي سال هاي اول زندگي در معرض خطر اين ضايعات هستند و يا کودکاني که اپاسيته هايي روي مولرهاي در حال رويش و انسيزور ها دارند، بايد به دقت ارزيابي شده و تحت مراقبت هاي منظم دندان پزشکي قرار گيرند. بنابراين به نظر مي رسد آگاهي کامل از علل ايجاد کننده و راه هاي درماني مناسب براي دندان پزشکان ضروري باشد.

[gview width=“100%” height=“480px” file=”https://drmirkarimi.ir/wp-content/uploads/2017/07/مروري-بر-هيپومينراليزاسيون-دندان-هاي-مولر-و-انسيزور.pdf”]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

جدیدترین مطالب سایت
فهرست